Wie we zijn

Wij zijn Code050 B.V. en wij maken maatwerk webapplicaties. We doen dit al jaren en we doen het samen sinds januari 2022. We zijn open en benaderbaar en we horen vaak dat we goed kunnen meedenken.


Rein en Serge hebben elkaar ontmoet bij een gezamenlijke opdrachtgever, waar ze besloten te vertrekken en voor zichzelf te beginnen. In 2019 liepen Rein en Jaap elkaar tegen het lijf en er ontstond een nieuwe samenwerking. Naarmate de tijd verstreek werd er meer en meer werk voor elkaar gedaan en uiteindelijk besloten we om alles vanuit één bedrijf te doen. Dat werd Code050 B.V.

We werken voor diverse opdrachtgevers waarbij we altijd maatwerk oplossingen leveren. Als we daar code voor moeten schrijven, doen we dat in PHP en we gebruiken daarvoor het Laravel framework. We bouwen naast code ook graag aan de relatie met onze opdrachtgevers en we werken daarom het liefst in een langdurige samenwerking.

We werken projectmatig waarbij vaak eerst een bouwtraject wordt verzorgd, waarna een project in een onderhoudsfase komt. Vaak zijn er in die fase nieuwe doorontwikkelingen omdat bedrijven nou eenmaal altijd in ontwikkeling zijn.

We zijn een jong bedrijf met een flexibele instelling. We gaan met mensen om zoals we ook zouden willen dat mensen met ons omgaan. Dat betekent dat we in een jonge professionele sfeer werken waarbij we luisteren naar ieders wensen.

Rein, Serge & Jaap
Oprichters van Code050 BV

Ontmoet het team

team member

Rein Schaap

Eigenaar / Commercieel directeur

team member

Serge Laros

Eigenaar / Algemeen directeur

team member

Jaap Boerma

Eigenaar / Financieel en technisch directeur

team member

David H. Sianturi

Senior Full Stack developer

team member

Patrick Darwinkel

Software Engineer, Security & Networking

team member

Melchior Kokernoot

Senior Full Stack developer

team member

Victor Shaheen

Senior Full Stack developer

team member

Eva van der Poel-Sluiter

Manager integratie PZ / Marketing / Financiën

team member

Fabian Aukema

Backend developer

team member

Josua Sianturi

Backend developer

team member

Perry van der Zande

Junior developer

team member

Ali Reza

Full stack developer

team member

Berend Wempe

Senior Full stack developer

Elk probleem vereist een eigen aanpak

Elk vraagstuk is uniek en dus is elke oplossing dat ook. Daarom is elk project maatwerk. Om de benodigde stappen in een proces te doorlopen, delen we dat op in kleinere onderdelen. Die knopen we vervolgens weer aan elkaar. Zo koppelen we bijvoorbeeld met Exact Online of met Twinfield, mailen we met Mailgun of met Mandrill en handelen we betalingen af met bijvoorbeeld CM.com of met Mollie.

De Stek
Collega's werken samen om de beste oplossing te vinden
Work hard, play hard

Waar wij zelf goed op gaan

Je werk is een onderdeel van je leven. Daarom bepaal je zelf hoe laat je begint met werken. Om 09:00 beginnen we met een dagstart. Als je remote werkt, kom je online in de Google Meet. Tijdens de dagstart nemen we aan de hand van de planning kort door wat de verwachtingen voor die dag zijn. Je taken staan per project in een eigen Jira bord. Als een taak nog niet voldoende is uitgewerkt, zorg je daarvoor en voorzie je de taak van een inschatting. Zo weten we met zijn allen hoeveel werk we kunnen inplannen.

Taken helder? Dan kan je beginnen met uitwerken. Of je op een Mac, Windows of Linuxomgeving werkt, kies je zelf. Ook je editor kies je zelf, hoewel PhpStorm onze voorkeur heeft. Je zet de taak in progress en start Clockify. Als je er niet uitkomt of even een extra paar ogen nodig hebt, vraag of Slack je een collega. Taak klaar? Zet hem op review en check je code in bij de repo in bijvoorbeeld GitHub. De actions die daar draaien zorgen automatisch voor tests of linting. Je ziet je werk vervolgens terug op de testomgeving na een deploy met Forge of Envoyer.

Lunchen doen we samen in de kantine in DE STEK. Hier bewonen we met nog een stuk of 20 andere bedrijven een inspirerend pand. Je kiest zelf of je een broodje (of bakje kwark) meeneemt of dat je iets koopt in de Brasserie.

Een aantal maal per jaar hebben we een uitje. Daar krijg je de kans om te laten zien dat jij het beste kan bowlen of het snelste kan karten. Je leert je collega's beter kennen tijdens het eten of bij het drankje na afloop.

Spreekt dit je aan?

Neem contact met ons op als je denkt dat we iets te bieden hebben.